martes, 20 de febrero de 2018

Pla Pilot per regular la recol.lecció de bolets a Poblet

Primera valoraciò del Pla Pilot per regular la recol.lecció de bolets a Poblet


El Departament d’Agricultura ha establert una normativa específica per les forests de propietat de la Generalitat del PNIN de Poblet i la seva zona d’influència. Es tracta d’una prova pilot que permetrà fer un estudi sobre les repercussions que la recol.lecció de bolets té sobre els terrenys forestals i poder establir l’ordenació d’aquesta activitat en el marc de la protecció del medi i de l’ús racional i equilibrat del territori. La temporada es va obrir el 10 d’octubre i des de d’aquell dia es poden tramitar les autoritzacions.

La finalitat d’aquesta prova pilot és establir un punt de partida per la regulació de la recol·lecció dels bolets als boscos catalans des d’un punt de vista tècnic i com a possible estratègia per afavorir la gestió forestal i el desenvolupament rural. Un cop finalitzada la primera valoració, Juan Martínez de Aragón, investigador del centre Tecnològic Forestal de Catalunya, pronunciarà una conferència sobre la micologia a Catalunya.

Me gustaría que los responsables del Pla Pilot de Poblet, ofreciesen datos y cifras relativas a dicha experiencia. He buscado información en Internet y apenas aparecen datos…
Creo que los aficionado boletaires de Catalunya mereceríamos un poco más de información, para saber cómo han ido las cosas y poder prever si eso va a seguir evolucionando, o morirá tal como se ha ideado. A tenor de cómo se ven las cifras, creo que acabara como “el rosario de la Aurora”.

Tramitats prop de 1.800 carnets de boletaire en un mes d'implantació.
Un 80% són veïns del territori -el cost per a ells és de només 1 euro-, mentre els foranis sumen uns 180 boletaires.
Hagan sus números...

Salut!

No hay comentarios:

Publicar un comentario